Практичні заняття на виробництві КП «Єлізавета» м. Кропивницький

На сьогоднішній день рівень особистої та колективної безпеки – один з найважливіших показників благополуччя суспільства. Підвищувати цей рівень є вкрай складним завданням, оскільки навколишній світ змінюється з неймовірною швидкістю, приносячи нові загрози для життя та здоров’я людини. Тому однією з головних умов розвитку й навіть виживання людства стає якісна освіта в сфері безпеки.

21 травня 2019 рокумайстром виробничого Кропивницьких територіальних курсів ЦЗ та БЖД Центру Лавровим О.В. була надана практична допомога керівному складу та фахівцямколективного підприємства «Єлізавета» у підготовці до проведення спеціального об’єктового навчання з питань цивільного захисту (далі - навчання) керівником якого був Директор КП «Єлізавета» Чернік А.С.

Одним із основних заходів такої допомоги стало проведення інструктивно-методичних занять із заступниками (помічниками) керівника навчання, персоналом штабу керівництва. У ході цих занятьвищезазначеними особами було відпрацьовано документацію за навчанням. При цьому, особлива увага була звернута на визначення етапів навчання та навчальних питань з урахуванням специфіки підприємства заходів цивільного захисту у районних електричних мережах.

У ході індивідуальних консультацій заступникам (помічникам) керівника навчання, керівникам на навчальних місцях з відпрацювання практичних заходів були надані детальні пояснення щодо структури та змісту їх особистих планів.

У ході проведення навчань були відпрацьовані такі питання:

- проведення оповіщення персоналу адміністративного корпусу та столярної майстерні, їхні дії за сигналом «Увага всім»;

- евакуація працівників з приміщень КП «Єлізавета»;

- розвідка ситуації, яка склалася у будівлі №1 (столярної майстерні);

- гасіння умовної пожежі на столярній дільниці;

- надання домедичної допомоги постраждалому .

Проведені заходи практичної підготовки сприятимуть ефективному і якісному відпрацюванню у ході навчання усіх запланованих заходів та формуванню у працівників практичних навичок щодо дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій.

Майстер виробничого навчання

територіальних курсів О.В. Лавров

Кiлькiсть переглядiв: 0