Навчання населення з питань цивільного захисту

З 13 по 15 травня 2019 року в приміщенні навчально – консультаційного пункту м. Олександрія навчально – методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області протягом 18 годин у відповідності до програми постійно – діючих семінарів з категорією слухачів «Особи, які очолюють об’єктові формування цивільного захисту (крім осіб, які очолюють структурні підрозділи територіальних формувань цивільного захисту)» були проведені заняття з питань цивільного захисту.

Під час занять педагогічними працівниками до слухачів була доведена інформація про: органи управління та сили цивільного захисту; спеціалізовані служби та територіальні формування, які утворені в Кіровоградській області та в м. Олександрія; систему оповіщення, організація управління та зв’язку при виникненні надзвичайних ситуацій на території Кіровоградської області; укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту; організацію інженерного забезпечення при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; організацію радіаційного та хімічного захисту населення і територій; основні напрямки медичного, біологічного та психологічного захисту, забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення; організацю і проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, проведення відновлювальних робіт, життєзабезпечення постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації.

В ході проведення заняття слухачі навчалися діям в умовах загрози і виникнення надзвичайної ситуації, порядку та особливостям проведення оповіщення, порядку дії медичних формувань цивільного захисту при проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, а також оволодівали навичками надання домедичної допомоги потерпілим, в користуванні засобами індивідуального і колективного захисту, засобами пожежогасіння.

Слухачі курсів активно брали участь в обговоренні всіх питань, які були винесені на заняття. У ході проведення навчальних занять використовувалось комп’ютерне та мультимедійне обладнання, що дало слухачам можливість належним чином удосконалити свої знання.

Майстер виробничого навчання

НКП м. Олександрія Центру Ю.В. Юрченко

Кiлькiсть переглядiв: 0