Спеціальне об’єктове навчання на АЗС

На сьогоднішній день рівень особистої та колективної безпеки – один з найважливіших показників благополуччя суспільства. Підвищувати цей рівень є вкрай складним завданням, оскільки навколишній світ змінюється з неймовірною швидкістю, приносячи нові загрози для життя та здоров’я людини. Тому однією з головних умов розвитку й навіть виживання людства стає якісна освіта в сфері безпеки.

Тому. 28 березня 2019 року на базі АЗС №КГ 03 ТОВ «ОККО-Рітейл» м. Мала Виска було проведено спеціальне об’єктове навчання (далі - навчання) з питань цивільного захисту. Методичний супровід забезпечив майстер виробничого навчання циклу практичної підготовки обласних та міста Кропивницький курсів удосконалення керівних кадрів 3 категорії Лавров О.В., який надав практичну допомогу керівному складу та фахівцям у підготовці та проведенні навчання.

Одним із основних заходів такої допомоги стало проведення інструктивно-методичних занять із заступниками (помічниками) керівника тренування, персоналом штабу керівництва. У ході цих занять було відпрацьовано документацію за навчанням. При цьому, особлива увага була звернута на визначення етапів навчання та навчальних питань з урахуванням специфіки діяльності АЗС ТОВ «ОККО-Рітейл», пов’язаної із підвищеною вибухопожежонебезпечністю.

У ході індивідуальних консультацій заступникам (помічникам) керівника навчання, керівникам на навчальних місцях з відпрацювання практичних заходів були надані детальні пояснення щодо структури та змісту їх особистих дій.

Вже у ході навчання, керівником якого був провідний інженер з ОП ТОВ «ОККО-Рітейл» Бабаєв С.Б. були відпрацьовані такі питання:

- проведення оповіщення персоналу АЗС та їхні дії за сигналом «Увага всім»;

- розвідка ситуації, яка склалася на АЗС;

- тренування працівників АЗС щодо виконання заходів при виникненні пожежі та її гасінні;

- дії працівників при грозових розрядах, в результаті яких може вийти з ладу інше обладнання та припинення подачі електроенергії;

- проведення робіт з заходів евакуації персоналу АЗС та відвідувачів.

Проведені заходи практичної підготовки сприятимуть ефективному і якісному відпрацюванню у ході навчання усіх запланованих заходів та формуванню у працівників практичних навичок щодо дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій.

Майстер виробничого навчання

Циклу практичної підготовки

ОК УКК Центру О.В. Лавров

Кiлькiсть переглядiв: 0