Інформаційно-просвітницька робота з молоддю

З метою попередження нещасних випадків серед молоді та вироблення умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час виникнення надзвичайних ситуацій педагогічними працівниками навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області проводяться заходи з учнями закладів загальної середньої освіти Кіровоградської області.

У вересні поточного року педагогічні працівники Центу прийняли участь у роботі виїзного «Мобільного консультаційного пункту соціальної роботи», який був організований Кіровоградським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. В рамках даного заходу педагогічними працівниками були проведені заняття на тему: «Безпечна поведінка з вибухонебезпечними предметами. Правила пожежної безпеки у побуті» з учнями Володимирівської та Ганнівської загальноосвітніх шкіл Петрівського районів Кіровоградської області

Щороку показник трагічних випадків у житловому секторі лякає стабільно високими цифрами, як тільки температура повітря за вікном істотно знижується. Адже громадяни починають опалювати свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки. Саме тому увагу учнів акцентували на правилах пожежної безпеки та на порядок дій у разі виникнення пожежі. Також у ході занять дітям демонстрували на слайдах зразки вибухонебезпечних предметів, наводили приклади замаскованої вибухівки, нагадали про небезпеку у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та розглянули порядок дій при виявленні таких предметів для збереження свого життя і здоров’я та оточуючих.

Для закріплення розглянутих питань серед учнів були розповсюдженні пам’ятки з правилами поведінки в екстремальних ситуаціях.

Методист обласного методичного кабінету
НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області В. Нестеренко

Кiлькiсть переглядiв: 0