Вдале об’єктове тренування у Донецькому національному медичному університеті

Згідно з вимогами Порядку здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 р. № 444, з метою відпрацювання дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій щороку з учасниками навчально-виховного процесу у вищих навчальних закладах проводяться об’єктові тренування з питань цивільного захисту.

Так, 25 вересня п.р. на базі Донецького національного медичного університету м. Кропивницький було проведено об’єктове тренування, де було відпрацьовано питання взаємодії усіх ланок органів управління та формувань цивільного захисту навчального закладу під час виникнення надзвичайної ситуації на об’єкті з масовим перебуванням людей.

Методичний супровід здійснив начальник циклу практичної підготовки обласних та м. Кропивницький курсів УКК Центру Стець М.М. При підготовці до тренування з керівним складом проведено інструктивно-методичні заняття та інструктажі, розроблено плануючу документацію, підготовлено схеми розгортання сили і засобів.

Необхідно відмітити, що цього року до тренування були залучені аварійно-рятувальні підрозділи У ДСНС України в області, тому питання взаємодії, координації дій при ліквідації наслідків НС ретельно відпрацьовувалися та погоджувалися з фахівцями.

Вже під час тренувань забезпечено евакуацію всіх студентів (238 чол.), силами протипожежного формування ліквідовано осередок умовної пожежі та виявлено декількох потерпілих. Далі, працювали фахівці медичної служби, які якісно відпрацювали порядки надання домедичної допомоги. Уявні потерпілі були належним чином загримовані, відтворено реальну обстановку на місці події. Студенти надавали допомогу потерпілим та взаємодіяли із пожежними-рятувальниками.

При обговорені результатів проведення об’єктового тренування начальник циклу практичної підготовки обласних та м. Кропивницький курсів УКК Центру Стець М.М. наголосив на важливості дотримання належного протипожежного стану, виконанні протипожежного режиму всіма працівниками навчального закладу.

Начальник циклу практичної підготовки

ОК УКК НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області

підполковник служби цивільного захисту М. Стець

Кiлькiсть переглядiв: 0