Участь НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області у святкових заходах, присвячених Дню міста

15 вересня місто Кропивницький відзначав 264 річницю з Дня заснування. Щороку представники НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області беруть активну участь у заходах, присвячених Дню міста. Мешканці області та гості відвідують різноманітні заходи, на яких представлено наше місто. Цьогорічне свято запам’ятається надовго, адже почесним гостем нашого міста був Президент України Петро Порошенко.

Святкування Дня міста відбувалось напередодні професійного свята Служби порятунку - Дня рятівника, яке відзначають в Україні 17 вересня. Управління ДСНС в області презентували на святі міні-версію Міжнародних змагань «Найсильніший пожежний-рятувальник». Жвавий інтерес у жителів та гостей міста викликала пожежно-рятувальна техніка та оснащення, яка служить для приборкування вогню та ліквідації інших надзвичайних подій, а також історичні ретро-автівки. Крім того, Служба порятунку та НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області представили на святі локації, які знайомили гостей із професіями диспетчера, сапера, водолаза, медика, психолога Служби порятунку, педагогічного працівника Центру. На площі був розгорнутий мобільний консультаційний пункт Центру, завдяки якому гості свята ознайомилися з питаннями цивільного захисту, з ймовірними надзвичайними ситуаціями та правилами поведінки у разі їх виникнення. Всім відвідувачам пункту розповідали про переваги професії педагогічного працівника Центру, про освітню роботу працівників з питань формування культури безпеки життєдіяльності серед дітей та молоді, навчання певним навичкам самозахисту і порятунку від небезпечних чинників надзвичайних ситуацій. Також гостям роздавали пам’ятки та листівки щодо правил поведінки при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій.

Маленькі гості свята приймали участь в акції «Запобігти. Врятувати. Допомогти». Особливо сподобались конкурси «Влуч у ціль», «Бойовка». За участь усі отримували заохочувальні подарунки та друковану продукцію на тематику безпеки життєдіяльності.

Працівники навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області переконані у корисності подібних заходів та від щирого серця бажають, щоб у місті Кропивницькому щодня було якомога менше надзвичайних подій.

Методист обласного методичного кабінету
НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області В. Нестеренко

Кiлькiсть переглядiв: 0