Спеціальне об’єктове навчання у ДУ «Кропивницька ВК №6»

10 вересня на базі ДУ «Кропивницька ВК №6» було проведене спеціальне об’єктове навчання за темою: «Дії органів управління та сил цивільного захисту, персоналу установи при пожежі на об’єкті з масовим перебуванням людей».

Методичний супровід у підготовці та проведенні навчання надав майстер виробничого навчання Гусєв В.О. На підготовчому етапі під його опікою керівник установи майор внутрішньої служби Повага І.І. та призначена особа з питань цивільного захисту майор внутрішньої служби Осєтров Л.Л. спланували навчання згідно небезпек вказаних у Плані реагування на надзвичайні ситуації установи, відпрацювали необхідні документи для проведення навчання.

У навчанні взяли участь основні підрозділи цивільного захисту ДУ «Кропивницька ВК №6». Свою роботу продемонстрували члени комісії з питань НС, комісії з питань евакуації.

Особи, які входять до складу формувань цивільного захисту (медична служба, протипожежна ланка; ланка з оповіщення та зв’язку; аварійно-рятувальна ланка; ланка обслуговування захисних споруд) відпрацювали завдання із врахуванням напрямку своєї діяльності при виникненні надзвичайних ситуацій.

Особливу увагу було звернуто на боротьбу з можливими пожежами в установі. Не тільки протипожежна ланка отримала досвіт гасіння пожеж. Кожний учасник навчання мав можливість особистого тренування у використанні вогнегасників.

Також був проведений огляд готовності захисних споруд до прийому евакуйованих, яким було надано першу медичну допомогу.

Навчання показали, щоДУ «Кропивницька ВК №6» готова діяти в умовах надзвичайних ситуацій, спроможна захистити працівників та територію установи від їх наслідків.

Майстер виробничого навчання

циклу практичної підготовки

ОК УКК Центру В.О. Гусєв

Кiлькiсть переглядiв: 0