Практична підготовка медичної спеціалізованої служби

Керівники підприємств, установ та організацій впроваджуючи заходи цивільного захисту повинні проводити спеціальні об’єктові навчання і тренування з питань цивільного захисту. Саме підчас практичної підготовки можливо визначити готовність об’єкта до реалізації планів реагування на надзвичайні ситуації, локалізації і ліквідації наслідків аварій на об’єктах підвищеної небезпеки, цивільного захисту на особливий період.

З цією метою в Устинівській центральній районній лікарні 18 червня п.р. було проведено спеціальне об’єктове тренування медичної спеціалізованої служби. Фахівці навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області (Стець М.М.) та Устинівського РС У ДСНС України у Кіровоградській області (Бойчук І.В.), надали відповідну допомогу у проведені навчальних заходів із працівниками ЦРЛ. Для цього було проведено інструктивно-методичні заняття та інструктажі з керівним складом та фахівцями лікарні.

Члени медичної служби відпрацювали дії при різкому погіршенні погодних умов, надавали невідкладну допомогу умовним потерпілим, пригадали порядок застосування індивідуальних засобів захисту органів дихання, зокрема ватно-марлевих пов’язок та протигазів. Правильно спрацювали лікарі при гасінні умовної пожежі, яка виникла від короткого замикання електроприладу.

При цьому, відпрацьовано систему оповіщення працівників та перевірено стан протирадіаційного укриття. Посадова особа з питань цивільного захисту Левицька Л.Г. звернула увагу на роботу працівників, які входять до складу медичної спеціалізованої служби цивільного захисту району в пожежонебезпечний період.

Сподіваємося, що всі відпрацьовані заходи сприятимуть професійному зросту та становленню фахівців у сфері цивільного захисту, щоб кожен працівник лікарні правильно діяв при будь-яких надзвичайних ситуаціях.

Начальник циклу практичної підготовки

обласних та м. Кропивницький курсів

УКК Центру М.М. Стець

Кiлькiсть переглядiв: 0