Повернутися до звичайного режиму

Навчання населення з питань цивільного захисту

З 16 по 18 квітня 2018 року в приміщенні навчально – консультаційного пункту м. Олександрія навчально – методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області протягом 18 годин у відповідності до програми постійно – діючих семінарів з категорією слухачів «Особи, які очолюють територіальні та об’єктові формування цивільного захисту та їх структурні підрозділи» були проведені заняття з питань цивільного захисту.

Під час занять педагогічними працівниками до слухачів була доведена інформація про: органи управління та сили цивільного захисту; спеціалізовані служби та територіальні формування, які утворені в Кіровоградській області та в м. Олександрія; систему оповіщення, організацію управління та зв’язку при виникненні надзвичайних ситуацій на території Кіровоградської області; укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту; організацію інженерного забезпечення при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; організацію радіаційного та хімічного захисту населення і територій; основні напрямки медичного, біологічного та психологічного захисту, забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення; забезпечення техногенної, пожежної безпеки органами державної влади, органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання; організацію і проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, проведення відновлювальних робіт, життєзабезпечення постраждалих внаслідок надзвичайної ситуації.

В ході проведення заняття слухачі навчалися діям в умовах загрози і виникнення надзвичайної ситуації, порядку та особливостям проведення оповіщення, порядку дії медичних формувань цивільного захисту при проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, а також оволодівали навичками надання домедичної допомоги потерпілим, в користуванні засобами індивідуального і колективного захисту, засобами пожежогасіння.

Слухачі курсів активно брали участь в обговоренні всіх питань, які були винесені на заняття. У ході проведення навчальних занять використовувалось комп’ютерне та мультимедійне обладнання, що дало слухачам можливість належним чином удосконалити свої знання.

Майстер виробничого навчання

циклу практичної підготовки

ОК УКК Центру Ю.В. Юрченко

Кiлькiсть переглядiв: 0