Показовий День цивільного захисту у КЗ «НВО ЗНЗ№16 – дитячий юнацький центр «Лідер»

30 березня п.р. на базі КЗ «Навчально-виховного об’єднання «ЗНЗ №16 – дитячий юнацький центр «Лідер» відбувся показовий День цивільного захисту.

Методичний супровід даного заходу здійснював майстер ВН циклу практичної підготовки Гусєв В.О. Під час супроводу керівнику навчального закладу та відповідальним особам було надано консультаційну допомогу щодо підготовки та проведення заходу. Напередодні проведення Дня цивільного захисту Володимиром Гусєвим були підготовлені та запропоновані цікаві бесіди для учнів, вікторини, конкурси, мультимедійні презентації «Обережно вибухонебезпечні предмети!»тощо, а також надані навчальні фільми на тематику безпеки життєдіяльності.

В ході теоретичної частини директор школи розповіла про організацію цивільного захисту в ньому. Особливу увагу виступу було зосереджено на основних організаційно-розпорядчих документах з підготовки та проведення вищезазначених заходів.

Після завершення теоретичної частини були відпрацьовані практичні дії за сигналом «Увага всім!» було організовано евакуацію учнів та працівників школи, в ході якої було продемонстровано високу виконавчу дисципліну, що визначає в цілому готовність навчального закладу до реалізації плану реагування на надзвичайні ситуації.

На заключному етапі проведено підсумки проведення показового Дня цивільного захисту та відмічено кращих учнів та педагогів.

Результати відпрацювання заходів об’єктового тренування вказані у наказі про підсумки Дня цивільного захисту.

Сподіваємося, що проведені показові заходи стануть корисними не лише для учнів та працівників школи, а й для запрошених відповідальних осіб з питань цивільного захисту загальноосвітніх навчальних закладів міста та області.

Методист обласних та м. Кропивницький

курсів УКК Центру І. Скиба

Кiлькiсть переглядiв: 0