Про проведення заходів об’єктового тренування під час показового Дня цивільного захисту у Новгородківському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ»

Для реалізації завдань, передбачених Порядком здійснення навчання населення діям у надзвичайних ситуаціях, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 червня 2013 року №444, Положення про функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів, студентів діям у надзвичайних ситуаціях (з питань безпеки життєдіяльності) єдиної державної системи цивільного захисту, затвердженого спільним наказом від 14.03.2018 р. №51/178/-ОД Міністерства освіти і науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації та навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області.

27 березня 2018 року проведено показовий День цивільного захисту у Новгородківському НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ», під час якого відпрацювані заходи об’єктового тренування з питань цивільного захисту з учасниками освітнього процесу. Для керівників навчальних закладів району найважливішим було усвідомити алгоритм своїх дій у надзвичайних ситуаціях. Що і було продемонстровано керівним складом навчального закладу на чолі з директором Кушнір Н.В.. Методичну допомогу в підготовці цих заходів надавав майстер виробничого навчання НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області Олег Лавров.

Керівництво навчального закладу висловило подяку за надану допомогу в налаштуванні педагогів, технічних працівників та учнів на виважену поведінку у нестандартних ситуаціях, а також у навчанні користуванням первинними засобами пожежегасіння (вогнегасником ВП-5).

Таким чином, плідна співпраця НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області із закладами освіти є одним з найбільш ефективних шляхів забезпечення та підвищення належного рівня знань і вмінь керівного складу з питань цивільного захисту у вихованні здорового покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки та впевненістю у своїх діях в надзвичайних ситуаціях.

Майстер виробничого навчання

курсів УКК Центру О. Лавров

Кiлькiсть переглядiв: 0