Проведення показового Дня цивільного захисту у КЗ «Компаніївське НВО»

22 березня 2018 року на базі Компаніївського навчально-виховного об’єднання проведено показовий День цивільного захисту, під час якого відпрацьовані заходи об’єктового тренування з питань цивільного захисту з учасниками освітнього процесу.

Під час здійснення методичного супроводу майстер ВН Дмитро Чижевський ознайомив директора та призначених осіб з питань цивільного захисту загальноосвітнього навчального закладу з документами, які регламентують організацію роботи з цивільного захисту в школі, а також плануванням роботи закладу за напрямком «цивільного захисту». Надав практичну допомогу щодо організації та проведення показового Дня цивільного захисту – підсумкового заходу цивільного захисту, який демонструє реальний рівень особистої безпеки кожного учасника навчально-виховного процесу та рівень колективної безпеки в закладі освіти.

Метою заходу було спонукати педагогів до удосконалення якості навчально-виховної роботи з учнівською молоддю щодо особистої і колективної безпеки та підготовки дітей до вмілих дій у разі загрози або виникнення надзвичайних ситуацій.

Задум проведення показового Дня цивільного захисту проводився відповідно змодельованих ситуацій, які визначені в плані реагування на надзвичайні ситуації, а саме: природного та техногенного характеру. Згідно ввідних керівництво закладу, комісія з питань надзвичайних ситуацій забезпечили виконання заходів щодо захисту дітей від наслідків надзвичайних ситуацій природного характеру, та відпрацювали питання евакуації при пожежі. Педагогічні та технічні працівники діяли відповідно до вимог плану реагування на надзвичайні ситуації, що дало можливість забезпечити порядок і безпеку учнів під час проведення практичних заходів, які приймали участь у проведенні даного заходу. Дані практичні дії були відпрацьовані з використанням первинних засобів пожежогасіння та надання першої домедичної допомоги.

Керівництво навчального закладу висловило подяку за надану допомогу в налаштуванні педагогів, технічних працівників та учнів на виважену поведінку у нестандартних ситуаціях.

Таким чином, плідна співпраця навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Кіровоградської області із закладами освіти є одним з найбільш ефективних шляхів забезпечення та підвищення належного рівня знань і вмінь керівного складу з питань цивільного захисту у вихованні здорового покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки та впевненістю у своїх діях в надзвичайних ситуаціях.

Методист обласних та м. Кропивницький

курсів УКК Центру І. Скиба

Кiлькiсть переглядiв: 0