Про проведення заходів об’єктового тренування під час показового Дня цивільного захисту у НВО «Новомиргородська ЗШ І-ІІІ ступенів №3 – ДНЗ»

На виконання Кодексу цивільного захисту України від 02.10.2012
№ 5403-VІ, наказу МОН України «Про затвердження Положення про функціональну підсистему навчання дітей дошкільного віку, учнів та студентів діям у надзвичайних ситуаціях (з питань безпеки життєдіяльності) єдиної державної системи цивільного захисту» від 21.11.2016 № 1400, та з метою поліпшення якості навчально-виховної роботи з дітьми з питань особистої безпеки та захисту життя, практичного закріплення учнями теоретичного матеріалу щодо дій при виникненні надзвичайних ситуацій, проведення заходів об’єктового тренування з питань цивільного захисту з учасниками освітнього процесу, перевірки порядку екстреної евакуації учасників освітнього процесу у випадку виникнення надзвичайних ситуацій 19 березня 2018 року проведено показовий День цивільного захисту у НВО «Новомиргородська ЗШ І-ІІІ ступенів №3 – ДНЗ», під час якого відпрацювали заходи об’єктового тренування з питань цивільного захисту з учасниками освітнього процесу. Для керівників навчальних закладів району найважливішим було усвідомити алгоритм своїх дій у надзвичайних ситуаціях. Що і було продемонстровано керівним складом НВО №3. Методичну допомогу в підготовці цих заходів надавав майстер виробничого навчання НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області Чижевський Д.Є.

Керівництво навчального закладу висловило подяку за надану допомогу в налаштуванні педагогів, технічних працівників та учнів на виважену поведінку у нестандартних ситуаціях.

Таким чином, плідна співпраця НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області із закладами освіти є одним з найбільш ефективних шляхів забезпечення та підвищення належного рівня знань і вмінь керівного складу з питань цивільного захисту у вихованні здорового покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки та впевненістю у своїх діях в надзвичайних ситуаціях.

Методист обласних та м. Кропивницький

курсів УКК Центру І. Скиба

Кiлькiсть переглядiв: 0