Заняття з учнівською молоддю

Педагогічним колективом навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області систематично проводяться навчальні заходи з учнями та студентами закладів освіти Кіровоградської області з метою попередження нещасних випадків та вироблення умінь та навичок щодо захисту свого життя і здоров'я під час надзвичайних ситуацій.

У березні поточного року педагогічні працівники Центу прийняли участь у роботі виїзного «Мобільного консультаційного пункту соціальної роботи», який був організований Кіровоградським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. В рамках даного заходу педагогічними працівниками були проведені заняття з учнями загальноосвітніх закладів освіти Петрівського та Знам’янського районів Кіровоградської області на тему: «Безпечна поведінка з вибухонебезпечними предметами. Оповіщення у випадку надзвичайних ситуацій»

У ході заняття дітям показали на слайдах зразки вибухонебезпечних предметів, навели приклади замаскованої вибухівки, нагадали про небезпеку у разі виявлення вибухонебезпечних предметів та розглянули порядок дій при виявленні таких предметів для збереження свого життя і здоров’я та оточуючих. Також учнів ознайомили з факторами, які збільшують вірогідність виникнення надзвичайних ситуацій в даних районах області та навчили дітей порядку дій при отриманні сигналу «Увага всім».

Для закріплення розглянутих питань серед учнів були розповсюдженні пам’ятки з правилами поведінки в екстремальних ситуаціях.

Методист обласного методичного кабінету НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області В. Нестеренко

Кiлькiсть переглядiв: 0