Навчання населення з питань цивільного захисту

З 12 по 14 березня 2018 року в приміщенні навчально – консультаційного пункту м. Олександрія навчально – методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області протягом 18 годин у відповідності до програми постійно – діючих семінарів з категорією слухачів «Особи, які очолюють територіальні та об’єктові формування цивільного захисту та їх структурні підрозділи» були проведені заняття з питань цивільного захисту.

Під час занять педагогічними працівниками до слухачів була доведена інформація про основні засади здійснення цивільного захисту населення і територій в надзвичайних ситуаціях; про укриття населення у захисних спорудах цивільного захисту; систему оповіщення, організацію управління та зв’язку при виникненні надзвичайних ситуацій на території Кіровоградської області; організацію інженерного забезпечення при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій; організацію захисту населення і територій при виникненні надзвичайних ситуацій; забезпечення техногенної, пожежної безпеки, органами місцевого самоврядування, суб’єктами господарювання.

В ході проведення занять слухачі вчились діяти в умовах загрози і виникнення надзвичайної ситуації, особливостям проведення оповіщення, евакуації, а також оволодівали навичками надання домедичної допомоги потерпілим, в користуванні засобами індивідуального захисту, засобами пожежогасіння.

Слухачі курсів активно брали участь в обговоренні всіх питань, які були винесені на заняття. У ході проведення навчальних занять використовувалось комп’ютерне та мультимедійне обладнання, що дало слухачам можливість належним чином удосконалити свої знання.

Майстер виробничого навчання

циклу практичної підготовки

ОК УКК Центру Ю.В. Юрченко

Кiлькiсть переглядiв: 0