Проведення об’єктового тренування в Кіровоградській льотній академії національного авіаційного університету м. Кропивницький

Практичне навчання з питань цивільного захисту є важливим, завершальним, практичним етапом та найбільш ефективною формою навчання (тренування) працівників, керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з цивільного захисту, суб’єктів господарювання діям у надзвичайних ситуаціях та вирішення завдань цивільного захисту.

13 лютого п.р. в Кіровоградській льотній академії національного авіаційного університету м. Кропивницький було проведено об’єктове тренування за темою: « Захист працівників, курсантів, студентів і території КЛА НАУ від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та їх наслідків».

Методичний супровід згідно робочого плану проведення інструктивно-методичних занять та інструктажів майстром виробничого навчання циклу практичної підготовки обласних та міста Кропивницький курсів удосконалення керівних кадрів 3 категорії Лавровим О.В. була надана практична допомога керівному складу та фахівцям Кіровоградської льотної академії національного авіаційного університету у підготовці до проведення об’єктового тренування з питань цивільного захисту (далі - тренування).

Одним із основних заходів консультаційної допомоги стало проведення інструктивно-методичних занять із заступниками (помічниками) керівника тренування, персоналом штабу керівництва. У ході цих занять вищезазначеними особами було відпрацьовано документацію по підготовці та проведенні тренування. При цьому, особлива увага була звернута на визначення етапів тренування та навчальних питань з урахуванням специфіки організації заходів цивільного захисту у Кіровоградській льотній академії.

У ході індивідуальних консультацій заступникам (помічникам) керівника тренування, керівникам на навчальних місцях з відпрацювання практичних заходів були надані детальні пояснення щодо структури та змісту їх особистих планів.

Крім цього, фахівцю з питань цивільного захисту Поповичу Є.М. надані консультації щодо планування заходів цивільного захисту та підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях.

У ході проведення тренування був відпрацьований задум та відтворена імітаційна навчальна обстановка відповідно ввідних.

Цілі тренування були досягнуті, працівники навчального закладу показали достатні знання та злагоджені дії при оповіщенні, проведенні евакуаційних заходів, локалізації та ліквідації осередку пожежі первинними засобами пожежогасіння.

При підведенні підсумків тренування керівництво вищого навчального закладу та майстер ВН Олег Лавров проаналізували дії учасників тренування, звернули увагу на актуальність таких заходів, а також відмітили кращих працівників.

Проведені заходи практичної підготовки сприятимуть ефективному і якісному відпрацюванню у ході тренування усіх запланованих заходів та формуванню у працівників та студентів практичних навичок щодо дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій.

Результати тренування були обговорені на засіданні комісії та складений звіт по проведенню об’єктового тренування.

Методист обласних та м. Кропивницький

курсів УКК Центру І. Скиба

Кiлькiсть переглядiв: 0