Проведення спеціального об’єктового тренування в КП «Теплоенергетик»

Відповідно до плану роботи Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області та план-графіку проведення практичної підготовки осіб керівного складу та фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією та здійсненням заходів цивільного захисту на підприємствах, установах та організаціях Кіровоградської області у 2018 році затвердженого головою Кіровоградської обласної державної адміністрації від 29 грудня 2017 року в якому зазначено здійснити методичний супровід та провести практичні тренування спеціалізованих служб на КП «Теплоенергетик».

Так, 12 березня п.р. майстром виробничого навчання обласних та м. Кропивницький курсів УКК Центру Лавровим О.В. здійснювався методичний супровід підготовки та проведення спеціальних об’єктових тренувань спеціалізованих служб за метою: «Вдосконалення і закріплення працівниками КП "Теплоенергетик" практичних умінь та навичок з виконання завдань з проведення евакуації та ліквідації надзвичайної ситуації в приміщенні головного розподільчого управління електроцеху.». До тренування залучалися: головний інженер, керівний склад, комісія з питань надзвичайних ситуацій підприємства, комісія з питань евакуації, підрозділи об’єктових спеціалізованих служб цивільного захисту, підрозділ формувань цивільного захисту та працівники апарату управління.

В ході підготовки до проведення тренування основна увага була звернута на технічну готовність керівництва та персоналу підприємства, забезпечення основним обладнанням та майном тощо. Під час тренування були відпрацьовані питання евакуації з будівлі управління працівниками апарату та ліквідація надзвичайної ситуації у приміщенні головного розподільчого управління електроцеху спеціалізованою службою.

За підсумками спеціального об’єктового тренування адміністративний персонал та працівники підприємства показали достатню готовність та чіткі дії за призначенням, відпрацьовані ввідні за сигналом оповіщення та доведена інформація про загрозу виникнення надзвичайної ситуації, отримані вказівки від керівника про ліквідацію надзвичайної ситуації. Згідно ввідної були відпрацьовані всі етапи задуму.

Слід відзначити, що успішність проведеного спеціального об’єктового тренування залежить від повноти та якості відпрацювання колективом підприємства задуму тренування, злагодженості дій всіх учасників тренувального процесу, як апарату управління так і працівників, набутого підприємством досвіду щодо протидії надзвичайним ситуаціям, створених матеріально-технічних умов, правильності рішень керівника підприємства з приводу реагування на можливі (змодельовані) надзвичайні ситуації.

Майстер виробничого навчання

циклу практичної підготовки

ОК УКК Центру О.В. Лавров

Кiлькiсть переглядiв: 0