Майстерність від майстра: проведення спеціального об’єктового навчання в ТОВ «АГРОДАР-УКРАЇНА ПЛЮС»: Трепівського зерносховища

Відповідно до План - графіка проведення практичної підготовки осіб керівного складу і фахівців, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів цивільного захисту 12 березня п.р. проводилося на підприємстві ТОВ «АГРОДАР-УКРАЇНА ПЛЮС» в селі Трепівка Знам’янського району спеціальне об’єктове навчання за темою: «Виконання заходів при загрозі та виникненні надзвичайної ситуації: виникнення пожежі на зерносховищі та витоку НХР на залізничній колії станції Трепівка». Керівник навчання – директор Трепівського зерносховища ТОВ «АГРОДАР-УКРАЇНА ПЛЮС».

Методичний супровід по підготовці до проведення навчання здійснював майстер виробничого навчання циклу практичної підготовки обласних та м. Кропивницький курсів УКК Центру Гусєв В.О.

Під час вступного інструктажу була проведена консультаційно-діагностична робота щодо оцінки стану підготовки працівників до дій у надзвичайних ситуаціях, надані методичні рекомендації керівництву з організації та підготовки спеціального об’єктового навчання. Також проводилися інструктивно-методичні заняття з перевірки знань основних положень щодо проведення спеціального об’єктового навчання з питань цивільного захисту посадовими особами. Працівники, які залучались до практичних питань навчання, пройшли інструктаж щодо заходів безпеки під час проведення навчання.

Відповідно до задуму навчання були відпрацьовані практичні заходи, а саме: підприємство отримало повідомлення про можливість урагану (сигнал «штормове попередження») тощо. Керівництвом підприємства було проведено засідання комісії з надзвичайних ситуацій, на якій керівник доповів обстановку, яка склалася, вислухав доповіді про готовність наявних сил та засобів для ліквідації надзвичайних ситуацій, визначенні завдання підрозділам та формуванням цивільного захисту.

В подальшому згідно ввідних про виникнення пожежі та виявлення постраждалих були задіяні ланка пожежогасіння та санітарна ланка, які на практиці діяли згідно свого функціонального призначення.

По закінченню навчання медичні працівники показали учасникам навчання прийоми надання домедичної допомоги.

В завершальній частині майстер виробничого навчання навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області Гусєв В.О., який безпосередньо надавав методичну та практичну допомогу керівництву підприємства в підготовці та проведенні практичних заходів підвів підсумок та надав рекомендації щодо удосконалення складових систем цивільного захисту підприємства.

Результати навчання обговорені на засіданні комісії з питань надзвичайних ситуацій підприємства та складено звіт про організацію проведення навчання.

Методист обласних та м. Кропивницький

курсів УКК Центру І. Скиба

Кiлькiсть переглядiв: 0