Навчання за 18 годинною програмою постійно – діючого семінару з фахівцями з питань цивільного захисту підприємств, установ, організацій

З 05 по 07 березня п.р. відповідно до плану комплектування на циклі практичної підготовки обласних та м. Кропивницький курсів УКК Центру були проведені заняття за 18-годинною програмою постійно діючого семінару за категорією «Інженерно-технічні працівники, які очолюють ланки, групи тощо з обслуговування захисних споруд цивільного захисту»

Розпочинаючи зі вступного заняття педагогічні працівники циклу практичної підготовки обласних та м. Кропивницький курсів УКК Центру змогли зацікавити та вмотивувати слухачів на якісне опанування навчального матеріалу та вжиття практичних заходів щодо покращання стану цивільного захисту на підприємствах, установах, організаціях області. Під час занять слухачі мали можливість прослухати теми згідно розкладу з питань основ та порядку організації цивільного захисту, удосконалити уміння щодо прийняття управлінських рішень в умовах надзвичайних ситуацій, практично відпрацювали алгоритми вирішення основних завдань відповідно до функцій та обов’язків з обслуговування захисних споруд цивільного захисту.

Під час проведення теоретичної складової особлива увага приділялась питанням організації планування, системі оповіщення, проведенню евакуаційних заходів, укриттю населення в захисній споруді тощо.

Педагогічні працівники вели активний діалог з аудиторією, спонукаючи слухачів до дискусій на актуальні теми.

Питання для проведення підсумкового контролю диференційовані з урахуванням категорії слухачів, що дозволяє оцінити рівень професійної компетентності у питаннях цивільного захисту з урахуванням специфіки посадових обов’язків даної категорії слухачів та проаналізувати результативність функціонального навчання в контексті підвищення рівня теоретичних знань та навичок фахівців з питань цивільного захисту установ, підприємств, організацій, які поглибили теоретичні знання, набули практичних умінь і навичок, необхідних для проведення заходів з цивільного захисту.

За результатами проведеного підсумкового контролю слухачі продемонстрували гарні знання вимог чинного законодавства з питань цивільного захисту, отримали вичерпні відповіді та рекомендації від педагогічних працівників курсів.

Завідувач обласних та м. Кропивницький

курсів удосконалення керівних кадрів

НМЦ та БЖД Кіровоградської області Л.В. Шевченко

Кiлькiсть переглядiв: 0