Проведення функціонального навчання з представниками Соколівської об’єднаної територіальної громади Кіровоградського району

З 05 по 07 березня п.р. згідно плану комплектування Центру в Кіровоградському районі з Соколівською об’єднаною територіальною громадою було проведено за 18 годинною програмою заняття з категорією слухачів «Інженерно-технічні працівники, які очолюють ланки, групи тощо з обслуговування захисних споруд цивільного захисту».

Вітаючи слухачів на занятті майстер ВН циклу практичної підготовки обласних та м. Кропивницький курсів УКК Центру Олег Лавров зробив наголос на те, що завчасна та планова підготовка фахівців у сфері цивільного захисту на підприємствах, установах, організаціях – це важлива ланка у забезпеченні цивільного захисту громадян України.

В ході проведення заняття були розглянуті питання: законодавчих та нормативно-правових актів з цивільного захисту, які регламентують порядок планування, підготовки і проведення заходів цивільного захисту; порядок виконання заходів у сфері цивільного захисту на підприємстві, в установі, організації; основні завдання інженерно-технічних працівників, які очолюють ланки, групи тощо з обслуговування захисних споруд цивільного захисту; порядок приведення захисних споруд у готовність до використання за призначенням; правила обслуговування обладнання захисних споруд тощо.

Під час практичної частини заняття проведено тренінг з питань дій формування зв’язку та оповіщення у разі загрози або виникнення надзвичайної ситуації на території області.

Підсумковий контроль рівня знань слухачів заняття виявив високий рівень засвоєння навчального матеріалу.

Наприкінці заняття слухачі отримали від педагогічного працівника курсів навчально-методичні матеріали та інформаційні добірки.

Методист обласних та м. Кропивницький

курсів УКК Центру І. Скиба

Кiлькiсть переглядiв: 0