Здійснення інформаційно-просвітницької роботи за тематикою «Поводження дітей у надзвичайних ситуаціях в зимово-весняний період»

У нашому житті головним пріоритетом є діти. Коли в біду попадають діти не завжди поруч знаходяться дорослі. Тому для кожної дитини запорукою збереження життя і здоров’я є уміння діяти у надзвичайних ситуаціях, приймати правильні рішення, володіти навичками самозбереження, мати усвідомлені штампи поведінки, дотримання яких є запорукою успішного подолання усіх негараздів, викликаних несприятливими умовами сучасного стану природи і суспільства.

Нажаль останнім часом досить актуальним є питання, як діяти під надзвичайних ситуацій природного та техногенного характеру.

Спільно із обласним центром соціальних служб сім’ї молоді та спорту та навчально - методичним центром цивільного захисту та безпеки життєдіяльності в області у Компаніївському районі було проведено просвітницьку роботу серед учнів шкіл.

Враховуючи високий рівень зацікавленості дітей до всього що їх оточує представник Центру майстер ВН циклу практичної підготовки обласних та м. Кропивницький курсів УКК Центру Чижевський Д.Є. провів просвітницьку бесіду з учнями старших класів на тему: «Поводження дітей у надзвичайних ситуаціях в зимово-весняний період». Учні з цікавістю сприйняли подану інформацію та активно брали участь у бесіді. Задавали питання та розповідали про свої пригоди у подібних ситуаціях.

Керівництво навчальних закладів висловило подяку за змістовну бесіду і налаштування учнів на виважену поведінку у даних надзвичайнихситуаціях.

Таким чином, плідна співпраця НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області із закладами освіти є одним з найбільш ефективних шляхів забезпечення та підвищення належного рівня знань дітей з питань цивільного захисту та вихованні здорового покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки.

Методист обласних та м. Кропивницький

курсів УКК Центру І. Скиба

Кiлькiсть переглядiв: 0