Мобільний консультаційний пункт продовжує роботу

Мобільний консультаційний пункт навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Кіровоградської області розгортається в містах області для проведення інформаційно-просвітницької роботи і пропаганди знань серед населення щодо правил поведінки в умовах надзвичайних ситуацій, у зоні яких можуть опинитись.

Так, 22 листопада поточного року педагогічні працівники Центру розгортали мобільний консультаційний пункт у парку культури та відпочинку «Ковалівський» м. Кропивницький.

Упродовж листопада трапилось два нещасні випадки, пов’язані з падінням людей у відкриті каналізаційні колодязі, причому, як дорослих, так і дітей. Саме тому, при проведенні роз’яснювальної роботи педагогічні працівники Центру також приділяли увагу правилам обережного поводження на вулиці у темну пору року.

Кожен громадянин, який завітав до мобільного пункту, отримував вичерпну інформацію (роз’яснення) щодо порядку дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій, оглядав наповнення «тривожної валізи» та зразки засобів індивідуального захисту, дізнавався про правила користування ними, з порядком дій при виявленні вибухонебезпечних предметів. Громадяни міста також отримували інформаційний роздатковий матеріал щодо дій при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій.

Методист НМЦ ЦЗ та БЖД

Кіровоградської області В. Нестеренко

Кiлькiсть переглядiв: 0