Якісні заняття з питань цивільного захисту у Новоархангельському районі

У період з 16 по 17 листопада п.р. викладач обласних та

м. Кропивницький курсів удосконалення керівних кадрів Центру
Муконін Ю.В. та майстер виробничого навчання циклу практичної підготовки Лавров О.В. проводили додаткові навчання з керівним складом ланки Новоархангельського району територіальної підсистеми ЄДС ЦЗ Кіровоградської області по вивченню вимог чинного законодавства з питань цивільного захисту та показове спеціальне об’єктове тренування по приведенню захисної споруди професійно-технічного училища №30
с. Торговиця в готовність до прийому населення, що укривається.

Завдяки належній організації взаємодії з районною державною адміністрацією, заняття проведені на високому рівні, під час яких до слухачів доведені вимоги основних нормативних документів, регламентуючих діяльність органів влади, суб’єктів господарювання при організації та виконанні заходів цивільного захисту, надані необхідні роз’яснення та відповіді на питання, реалізація яких викликає труднощі. По завершенню навчання слухачі склали підсумковий контроль за завчасно підготовленими тестами, при цьому продемонстрували добрі знання з питань цивільного захисту.

Друга частина занять проводилась на захисній споруді ПТУ №30
с. Торговиця, де педагогічні працівники училища разом із студентами здійснили укриття у підвальному приміщенні. Керівний склад ланки ЦЗ Новомиргородського району було ознайомлено з порядком приведення в готовність захисної споруди, продемонстровано порядок заповнення захисної споруди працівниками, що укриваються, порядком організації роботи ланки по обслуговуванню захисної споруди.

Проведення таких заходів в кожному районі надає можливість керівному складу ланок ЄДС ЦЗ області більш реально оцінити стан готовності сил та засобів до дій в умовах НС, вчасно прийняти міри по усуненню недоліків, які виявляються під час проведення даного заходу, налагодження належної взаємодії між Центром та місцевими органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування з питань організації навчання населення діям в умовах НС.

Таким чином, вимоги доручення голови Кіровоградської облдержадміністрації від 06.10.2017 р. №01-26/170/1 були виконані у повному обсязі, якісно та у визначені терміни.

Начальник циклу практичної підготовки

обласних та м. Кропивницький

курсів УКК Центру М.М. Стець

Кiлькiсть переглядiв: 0