Своєчасні навчання з питань цивільного захисту

16 листопада п.р. у актовому залі райдержадміністрації відбулися навчання посадових осіб та фахівців, які забезпечують виконання заходів цивільного захисту на підвідомчих територіях.

Теоретичні заняття біли проведені викладачем обласних та
м. Кропивницький курсів удосконалення керівних кадрів навчально-методичного центру ЦЗ та БЖД Кіровоградської області Вареником С.І., який вказав на нових нормативних документах з питань цивільного захисту, пояснив останні зміни у нормативах, щоб посадовці якісніше працювали над створенням безпечних умов проживання односельчан.

Після теоретичних занять начальник циклу практичної підготовки Центру Стець М.М. здійснив методичний супровід спеціального об’єктового тренування ланки по обслуговуванню протирадіаційного укриття
Злинської ЗШ №1. Тут було відпрацьовано порядок приведення у готовність наявного укриття, педагогічні працівники відпрацювали порядок укриття та з’ясували особливості евакуації школярів до безпечного місця. На заняттях наголошено увагу на важливості утриманні у працездатному стані таких споруд, доведено інформацію про споруди подвійного призначення та найпростіші укриття, які можуть бути використаними кожним мешканцем при певних надзвичайних ситуаціях.

Сподіваємося, що проведені заходи сприятимуть розвитку цивільного захисту в Маловисківському районі.

Начальник циклу практичної підготовки

ОК УКК Центру М.М. Стець

Кiлькiсть переглядiв: 0